El Mercantic de Sant Cugat del Vallès

A nosaltres, quan fem turisme, ens encanta anar als mercats, però no hem d’oblidar que a casa nostra també tenim mercats que valen molt la pena. Alguns de molt coneguts, i d’altres que potser no tant. Avui us volem ensenyar un d’aquests que potser no és tan conegut, o almenys no per a la gent que no és del Vallès Occidental. Nosaltres som un matrimoni mixt (el Cesc és de Barcelona, concretament de Sant Andreu, i la Sandra de Terrassa), ja us podeu imaginar qui dels dos no havia sentit a parlar mai del Mercantic de Sant Cugat.

Com arribar-hi

Mercantic està a Sant Cugat del Vallès, en concret a l’Avinguda Rius i Taulet número 120. Per als que ja tenim una edat, està a la vora d’on abans hi havia la discoteca Chic. Sí, ja sé, recordar el Chic no diu gaire en favor nostre… Hi podeu arribar en cotxe o en tren, amb els Ferrocarrils de la Generalitat.

Arribar a Mercantic en cotxe

Des de Barcelona, la manera més fàcil i ràpida és anar per la C-16 fins a la sortida 11, que us deixarà a la rotonda d’entrada a Sant Cugat (la rotonda del Chic). Veureu que hi ha una benzinera, passeu per davant i ja podeu començar a buscar aparcament, doncs el Mercantic us quedarà a mà esquerra.

Si us voleu estalviar el peatge de la C-16 o si veniu des de la zona de Terrassa/Rubí també és molt fàcil. Heu de seguir la carretera de Rubí tot recte, creuar el municipi de Rubí i fins a l’entrada de Sant Cugat. Anireu a parar a la mateixa rotonda d’abans, i a partir d’aquí, a buscar aparcament.

On aparcar

Hi ha indicacions de pàrquing, i de fet a la pàgina web del Mercantic hi ha un petit plànol amb zones on es pot aparcar, però nosaltres no les hem fet servir mai. Sempre hem trobat aparcament pels carrers dels voltants. Això sí, potser us haureu d’allunyar un parell de cantonades. Res greu, vaja.

Arribar a Mercantic en tren

Si això del cotxe us fa mandra, sempre teniu l’opció d’anar-hi en tren. La parada de Volpelleres de la línia S2 de FGC (la de Sabadell-Barcelona) la teniu a cinc minuts a peu.

Horaris i preu

El mercat està obert de dimarts a dissabte de 10 del matí a 8 del vespre, i diumenges de 10 a 15. L’accés al recinte és gratuït, excepte els diumenges entre les 11 i les 14, que s’han de pagar 2 euros per persona. Que el mercat estigui obert aquestes hores no vol dir que tots els comerços que hi ha dintre facin aquest mateix horari. Però el diumenge al matí no patiu, està tot obert.

Què és Mercantic

Doncs bàsicament Mercantic és un mercat de puces. És com uns encants, on sobretot es venen antiguitats, mobles i decoració, però també temes de col·leccionisme, roba, i hi ha una tenda de llibres i discs. Algunes botigues són força petites, però d’altres estan ubicades en grans naus industrials, i és que cal molt espai per tenir-hi llits, àncores, hèlixs i altres objectes variats de segona mà que no són precisament petits.

Hi podreu trobar coses de segona mà d’allò més variades, normalment en bon estat de conservació, però ja sabeu que estem parlant d’objectes que compten amb força dècades d’història. Encara que no vulgueu comprar res és molt interessant simplement per passejar-hi. A més, l’entorn és molt agradable, i com podeu veure a les fotos, la decoració dels edificis és molt peculiar.

Un apunt, si sou amants dels llibres no us perdeu El Siglo, una grandíssima llibreria de vell amb els llibres força endreçats, i on podeu trobar autèntics tresors a preus més que raonables (tampoc és un d’aquells llocs de 3 llibres per 1€, però ja ens entenem). I just a la vora del Siglo hi ha un petit bar, amb una decoració preciosa, on podreu fer el vermut escoltant música.

On menjar

Si vagarejar per les botigues i tot aquell ambient us obre la gana, o simplement s’ha fet l’hora del vermut, teniu diferents opcions per seure i prendre alguna cosa. Hi ha alguns restaurants, com Can Gula, i també un parell de food trucks i taules on poder seure. Heu de tenir en compte, però, que la capacitat del mercat supera amb escreix la capacitat de la restauració, així que si us espereu massa a buscar un lloc ho trobareu tot ple. Si voleu dinar en algun dels restaurants que hi ha, us aconsellem que reserveu taula només entrar.

La darrera vegada vam fer el vermut a l’Urtain, i tenien una gran varietat de pinxos i tapes. Està una mica amagat, en un carrer de baixada cap a la sortida del recinte, i potser el fet d’estar una mica allunyat del centre-centre del mercat va fer que no tingués tanta pressió de gent i vam poder agafar lloc.

Resumint, Mercantic és un lloc ideal per passejar i mirar i trobar coses de col·leccionisme o decoració o… Cal anar-hi com es va a aquests llocs, sense una idea fixa i a l’aventura, a veure què es troba. Un lloc que fora de la gent del Vallès Occidental no és gaire conegut, i és una llàstima.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.