Vol en globus per la plana de Vic

Un vol en globus per la plana de Vic

Heu fet mai un vol en globus, al més pur estil Willy Fogg? Si la resposta és que no us hem de dir que és una experiència meravellosa i que us recomanem encaridament. Nosaltres vam tenir l’ocasió de fer-ho de la mà de Camins de Vent i vam quedar encantats. Buscava una experiència diferent per a celebrar un 40 aniversari i haig de dir que vaig encertar de ple.

Willy Fogg i el seu inseparable Rigodón dalt d’un globus aerostàtic

No sé quina és la zona per excel·lència per a realitzar aquest tipus de viatges, potser la zona d’Igualada, però ara mateix es pot sobrevolar gairebé qualsevol zona de Catalunya. Nosaltres vam triar la zona de Vic per dos motius: ens agafa relativament a prop de casa i per al dia que podíem fer el vol era on l’empresa que els organitza tenia disponibilitat.

Esperant que el globus s’infli

Heu de pensar que l’èxit del vol depèn al cent per cent de la climatologia, no es podrà volar si fa mal temps, o massa vent, o plou o qualsevol cosa que faci que el vol no sigui segur. Per aquest motiu, per molt que vosaltres tingueu reservada una data, haureu de confirmar amb l’empresa el dia abans i us podeu trobar que hagueu de cancel·lar els plans a última hora, com ens va passar a nosaltres la primera vegada. La seguretat és el primer!

En el nostre cas a la segona va ser la bona, i dos dies abans l’empresa ens va contactar per dir-nos que tenien dues places disponibles per al vol d’aquell dissabte que sortia de Vic, i cap allà que vam anar! Els globus s’enlairen a trenc d’alba, que és quan l’aire de l’atmosfera és més fred, i en el nostre cas va significar que abans de les 7 del matí ja estàvem esperant a que fessin tots els preparatius i inflessin el globus. Vam haver de matinar una mica, però va valer la pena!

Ens comencem a enlairar

Quan ja ho van tenir tot a punt ens van fer pujar a la cistella, que en el nostre cas era per a deu persones, van deslligar les cordes i es va fer la màgia, poc a poc el globus es va anar enlairant i vam anar deixant enrere, o més aviat avall, el terra. Haig de dir que la cistella no es movia gens, i quan dic gens és gens. Sabies que estaves en moviment perquè cada vegada veies els carrers de Vic més petits i més allunyats però no pel moviment. Tal i com ens van explicar, el globus va on el porta el vent, no es pot controlar la direcció, tan sols es pot controlar l’alçada mitjançant l’aire calent. Això vol dir que saps on t’enlaires però no on aterraràs! Per aquest motiu hi ha part dels membres de l’equip seguint el trajecte des de terra en cotxe, per ajudar en l’aterratge i sobretot per retornar a tothom al punt d’origen.

Vic a vista d’ocell

El vol va durar aproximadament uns 40 minuts, fins que ens vam començar a acostar a una serralada i va tocar començar a baixar. Afortunadament vam poder esquivar un sembrat, però ens van dir que no seria la primera vegada que es feia malbé la collita d’algun pagès! Un cop vam tocar terra, i ja amb la cistella completament parada, tothom abaix i a ajudar a plegar el globus, que vist d’aprop és immens.

La plana de Vic
La plana de Vic

En acabat, ens van servir una copa de cava i ens van donar un diploma acreditatiu de l’experiència. Nosaltres ens ho vam passar molt i molt bé i ens van quedar moltes ganes de repetir, tot i que encara no ho hem fet, potser en algun altre indret de Catalunya. Deu ser molt maco poder volar en globus per la Cerdanya o els aiguamolls de l’Empordà, per exemple. Sigui com sigui, si us ho esteu rumiant no ho penseu més i gaudiu de l’experiència, us asseguro que no us en penedireu!

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.